Air Malta

Málta már a két világháború között elérhető volt légi úton, a háború végére pedig már négy repülőtér szolgálta ki a szövetséges légierőt. Közülük Ħal Luqa repülőterét rendezték be a polgári közlekedés céljára.

Málta függetlenné válása után felmerült, hogy az országnak legyen saját nemzeti légitársasága, így 1973-ban létrejött az Air Malta légitársaság. Azóta egyre bővül a kiszolgált úticélok listája. A 12 Airbusból álló flottával jelenleg 37 városba üzemeltet járatot.

Air Malta Airbus

Air Malta Airbus

Budapestről egészen pár héttel ezelőttig az Air Malta heti járata (KM 520, KM 521) volt az egyetlen közvetlen összeköttetés Máltára (a chartereken kívül persze). Most a WizzAir is beállt a sorba, olcsó jegyekkel próbálva elhódítani az utasokat.

Számunkra – úgy gondolom – mégsem lesz opció, hogy átálljunk WizzAirre, mert az Air Malta szintén nem különösebben drága jegyeiért (198 € oda-vissza) cserébe nem kér kézipoggyász-díjat, nem sétáltat gyalog a ferihegyi peronon, a jegyhez jár egy szendvics, üdítő és kávé útközben, check-innél lefoglalt fix hely, aznapi máltai napilap, az udvariasság és segítőkészség pedig összehasonlíthatatlan (csak egy példa: WizzAirnél a repülőtéren beszállókártyát nyomtatni 4000 Ftba és némi várakozásba meg kárörvendő nézésbe kerül, Air Maltával tavaly nem sikerült kinyomtatnunk, így odamentünk a pulthoz, és a mosolygós úriember megnyugtatott, hogy semmi gond, majd 30 másodperc múlva a kezünkbe nyomta a kártyákat és jó utat kívánt). Emellett a hírek alapján a különleges helyzeteket is jól kezeli: büszke arra, hogy más társaságokhoz képest nagyon kevés bőröndöt veszít el, de pl. néhány éve az Etna kitörésekor Szicíliában földre kényszerült gép utasainak szállást fizetett a cég, majd másnap bérelt hajóval vitette őket Máltára.

Videó

Reklámok

És ti mit gondoltok?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s