Heritage Malta

A Heritage Malta Málta jelenlegi hivatalos ügynöksége, amely a múzeumokat, emlékhelyeket és kulturális örökségét gondozza. 2002-ben hozták létre a Museums Department utódjaként, 2005-től pedig a múzeumok mellett rábízták a korábbi Malta Center for Restoration feladatait is, mint a műemlékek és műtárgyak állagmegóvása, restaurálása. Székhelye Kalkarában, központja Vallettában van.

Mára kiterjedt tevékenységet folytat, amelynek része az oktatás is: szervez időszaki kiállításokat, bemutató előadásokat a különböző múzeumokban és emlékhelyeken, illetve tevékenyen részt vesz a történelmi emlékek dokumentálásában és a publikálásban is. Hozzá tartozik az ország szinte minden múzeuma, az őskori templomok, a római, középkori, lovagkori és kora újkori emlékek csakúgy, mint a védett erődítmények és épületek.

Ha a nyaralásunkon tervben van különböző múzeumok, emlékek meglátogatása, akkor mindenképp érdemes körülnézni a Heritage Malta honlapján! Egyrészt a Ħal Saflieni-i hipogeumba csak itt lehet időpontot foglalni, másrészt több helyszín látogatására mindig vannak különböző akciós ajánlataik, a mindenhová érvényes bérlettől (most éppen 35 €) kezdve az egymás közelében lévő helyszínekre érvényes bérleteken át az egy típusú látnivalók látogatására szóló gyűjtőjegyig. Ezek természetesen jobban megérik, mint ha egyesével minden belépőt megveszünk.

Reklámok

És ti mit gondoltok?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s