Sliema

Sliema kisváros Vallettától nyugatra, a Marsamxett öböl túloldalán. A turisták között az egyik legismertebb település Máltán, pedig jelentős látnivalója csak egy van, viszont rengeteg szálláshelye miatt sokan fordulnak meg itt.

Sliema látképe Valletta felől

Sliema látképe Valletta felől

A város a Marsamxettet a tengertől elválasztó félszigeten áll. Ennek csúcsán található az Emmanuel du Rohan-Polduc nagymester által építtetett Tigné-erőd. A város nyugati oldalán halad az ún. Parti út (Coast Road) eleje, amely az agglomerációt köti össze az északi országrésszel, így átmenőforgalma is jelentős. A városnak különösebb nevezetességei nincsenek, az erődön kívül csak templomai és a parti sétány sorolhatók talán ide. Ellenben hatalmas iroda- és lakásépítkezések folytak az erőd közelében, mára az épületek átlátszanak Valletta fölött.

Neve a máltai sliem, “béke” szóból ered. Számomra egyelen vonzó része a partmenti sétány, bár ha már tenger mellett akarok sétálni, van kevésbé forgalmas hely erre a célra. Nem is jártunk itt, csak ha átmentünk rajta. Esetleg boltok, éttermek miatt érdemes még meglátogatni. Ezen kívül focicsapata, a Sliema Wanderers a máltai rekordbajnok, 26-szor nyerték meg a bajnokságot. Vízilabda-csapata, a Sliema Aquatic SC pedig 30-szoros bajnok. Kulturális érdekessége, hogy a város szülötte és lakója volt Karmenu Psaila (1871-1961), Málta nemzeti költője.

A Tigné-erőd Valletta felől

A Tigné-erőd Valletta felől

Hasznos információk

Vallettából sok buszjárat érinti, illetve van közvetlen vízitaxi-összeköttetése is. A városban nem nagyon találni árnyékot, és rengeteg az autó, nyáron érdemes úgy készülni, hogy nagyon melegünk lesz!

Videó

Webkamerák

Reklámok

És ti mit gondoltok?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s